Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποδόμηση των επιχειρημάτων της εισαγγελέως

[ ARTI news / Ελλάδα / 21.01.20 ]

Στα πάμπολλα περιστατικά επιθέσεων από τη Χρυσή Αυγή, αναφέρθηκε ο δικηγόρος, Κώστας Παπαδάκης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  Ο Κώστας Παπαδάκης, τρίτος εκ των συνηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών, έθεσε στην εισαγγελέα το ερώτημα αν όλες αυτές είναι μεμονωμένες.

 Ξεκινώντας την αγόρευσή του ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η Χρυσή Αυγή στις αρχές του 2012, κατά την προεκλογική περίοδο, ασκούσε επιδεικτική βία αναφέροντας το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή όπως και το γεγονός ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος το βράδυ των βουλευτικών εκλογών ευχαρίστησε «τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες» για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.  

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε αναλυτικά σε σωρεία επιθέσεων της Χρυσής Αυγής μόνο το 2012 και παρατήρησε ότι «έχουμε δηλαδή τριπλασιασμό των περιστατικών βίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το πρώτο», δηλαδή ενώ η οργάνωση είχε θεσμική ασυλία.   «Σαν πολλά δεν σας φαίνονται, κυρία εισαγγελέα, για να είναι μεμονωμένα και ασύνδετα μεταξύ τους αυτά τα περιστατικά;», ρώτησε ο Κώστας Παπαδάκης και συνέχισε περιγράφοντας ότι η οργάνωση συνέχισε ακάθεκτη τη δράση της και το 2013, οπότε έχουμε κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης, τάγματα εφόδου στους δρόμους, προκλήσεις εντός του Κοινοβουλίου και επιθέσεις σε όλη τη χώρα με όλο και περισσότερη άσκηση βίας.