Απεργία και διαδηλώσεις στην Αθήνα

[ ARTI news / Ελλάδα / 01.10.19 ]

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), που είχε πρωτοστατήσει στην κήρυξη της προηγούμενης απεργίας, παρά την υπονόμευση από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 2/10. Στο ίδιο μέρος καλούν και εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που ελέγχονται από την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες στις οποίες κυριαρχεί το ΠΑΜΕ καλούν στα Προπύλαια, στις 10.30 π.μ. υπογραμμίζοντας: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα! Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία!».

Όπως και στην απεργία της προηγούμενης Τρίτης, η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στα Χαυτεία. 

Η ΠΕΝΕΝ, που εκπροσωπεί τα κατώτερα πληρώματα στα πλοία της ακτοπλοΐας, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απεργία γίνεται στο πλαίσιο της Πανεργατικής Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε επίσης στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας (11 - 2) για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν αύριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Τα σωματεία τους καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό -γραμμές 1, 2 και 3- αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και μεθαύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. «Προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως 15:00»