Εσείς φταίτε...

[ ARTI news / Ελλάδα / 02.09.20 ]

Δημοσιογράφος υπερασπίζεται τον Στέφανο Κασιμάτη για τις χυδαιότητες που έγραψε για τον Γ. Κατρούγκαλο, θεωρώντας ότι η ευθύνη είναι του δεύτερου που δεν δημοσιοποίησε την ασθένειά του! 

Δημοσιογράφοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση γράφουν ότι ψεύδονται εκείνοι που μιλούν για ζημιές από τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Άλλοι εστιάζουν σε ανακρίβειες, όπως αυτή για το «μαύρισμα» της Πύλης των Λεόντων, προκειμένου έτσι να υπονομεύσουν την αξιοπιστία όσων ασκούν κριτική για την ελλιπή προστασία του χώρου και, προπάντων, για την υποβάθμιση της είδησης από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Την ευθύνη για την διασπορά του covid-19 την έχουν οι νέοι!

Ευθύνεται για κάτι η κυβέρνηση; Ενίσχυσε το σύστημα Υγείας; Όχι. Έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών; Όχι. Ούτε καν οι υπερωρίες του υγειονομικού προσωπικού δεν πληρώθηκαν.

Τα αντιδραστήρια για το τεστ κορονοϊού στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τελείωσαν! Ο Μοριακός Έλεγχος του covid-19 δεν μπορεί να γίνει. Ποιος ευθύνεται γι’αυτό; Ποιος επέλεξε να χρηματοδοτήσει τα μέσα προπαγάνδας και δεν ενδιαφέρθηκε για αντιδραστήρια;  

Κι όμως φταίμε εμείς. «Φταίμε όλοι»! Τα ακούω διαρκώς. Το άκουσα το 2009 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο «Μέγκα», το ακούω το 2020 από τα παιδιά του. Φταίει και ο εργαζόμενος αν ο εργοδότης του είναι λαμόγιο, είπε χωρίς αιδώ ο υπουργός Σκυλακάκης. Ως εάν ο άνεργος έχει την πολυτέλεια να επιλέγει εργοδότη.

Και δεν φτάνουν όλα τ' άλλα μας εμβάλλουν και την ενοχή: Εμείς -λέει- ευθυνόμαστε. Η τηλεόραση, οι εφημερίδες, η κυβέρνηση, οι εξωνημένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν κάνουν τίποτ’ άλλο παρά να στρίβουν συνεχώς αυτό το διεστραμμένο μαχαίρι της ενοχής στην ψυχή μας. Εμείς φταίμε!

Συμπέρασμα: Μην αγανακτείτε και σκούζετε όσοι πεινάτε, εσείς φταίτε που πεινάτε, αφού αποκτήσατε την κακή συνήθεια να τρώτε δυο φορές τη μέρα και όχι μία. Αυτά θα μας πουν σε λίγο τα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού, οι αντικρατιστές που αίφνης ανακάλυψαν το κράτος. Οι στρεψοδίκες σοφιστές είναι ικανοί να μας πουν ότι η πείνα και ο λιμός είναι η τιμωρία του Θεού για τα… αμαρτήματά μας. Όσο για την έλλειψη αντιδραστηρίων δεν θα αργήσουν να πουν ότι φταίμε εμείς που κάνουμε πολλά τεστ!

Εμείς φταίμε. Όλη η ευθύνη είναι δική μας. Και έχουν δίκιο. Αφού τους ψηφίσαμε...