Διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

[ ARTI news / Ελλάδα / 25.02.22 ]

«Κανείς δεν πολεμά στο πλευρό μας. Άφησαν την Ουκρανία μόνη της να αντιμετωπίσει τη Ρωσία», είπε απογοητευμένος ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, που πολύ πίστεψε τον Μπάιντεν και το ΝΑΤΟ, μαριονέτα τους καθώς είναι.

Πραγματικοί σύμμαχοι του ουκρανικού λαού είναι οι λαοί όλου του κόσμου, μαζί και του ρωσικού, αυτού που κατά χιλιάδες βγήκε χθες στους δρόμους της Μόσχας φωνάζοντας «όχι στον πόλεμο».

Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Πούσκιν και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας(φωτο).

Περισσότεροι από 700 αντιπολεμικοί διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία του Πούτιν.

Διαδηλώσεις στην Αθήνα

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έκαναν με ανακοινώσεις τους ξεχωριστά καλέσματα σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις έξω από τη ρωσική πρεσβεία, με αφορμή τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης έξω από την Ρώσικη πρεσβεία σήμερα Παρασκευή 25/2/2022 στις 18:00 (Νικηφόρου Λύτρα 28, Ψυχικό)», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μισή ώρα αργότερα, με σύνθημα «Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της KNE καλούν σε συγκέντρωση στην ρωσική πρεσβεία και σε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.