Πάνω από τρεις χιλιάδες συμμετείχαν στο Πανηπειρωτικό Πανηγύρι

[ ARTI news / Ήπειρος / 11.07.16 ]

Πάνω από τρεις χιλιάδες Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου συμμετείχαν στο «Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2016» που οργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με τους Συλλόγους Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο Αθλητικό Κέντρο Ιλίου, στο πάρκο Τρίτση.

Φέτος η συμμετοχή των Ηπειρώτικων Συλλόγων από το Ίλιον, τις Αχαρνές,  τον Ασπρόπυργο, το Περιστέρι, το Καματερό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τους Αγίους Αναργύρους, το Χαϊδάρι, τη Πετρούπολη, τη Μεταμόρφωση, το Θριάσιο Πεδίο, την Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου, την Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων, τις Ομοσπονδίες Αποδήμων Μουργκάνας και Καλαμά Ιωαννίνων, δίπλα στην Π.Σ.Ε. ήταν περισσότερο μαζική, ενεργητική παρά ποτέ άλλοτε.

Η Π.Σ.Ε. έχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια, το διάλογο για τα «Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα», και για όσα τα ταλανίζουν τραυματίζοντας τη σχέση των Ηπειρωτών με την ίδια τους την παράδοση. Και σαν κορύφωση της πιο πλούσιας πολιτιστικά χρονιάς, μετά από σειρά πετυχημένων, ποιοτικών εκδηλώσεων, επέλεξε όσα κουβέντιασε με τα μέλη της να τα δοκιμάσει στην πράξη, διοργανώνοντας για φέτος το ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2016'', συνέχεια του  περσινού «Μεγάλου Ηπειρώτικου Πανηγυριού», που διοργάνωσε στον περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου Πέτρας.

Το πανηγύρι απλώθηκε σε όλο το χώρο, δίπλα από το βοηθητικό ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Ιλίου. Με πατάρι πανηγυριώτικο και όχι εξέδρες για τους μουσικούς, κατά τον παλιό τρόπο της πατρίδας. Ο κόσμος απλώθηκε τριγύρω ακτινωτά, σε μεγάλα τραπέζια. μεγάλες παρέες που μας έφεραν πιο κοντά, περισσότερους μαζί. Και πιο πίσω, οι πανηγυριώτικες ψησταριές και μπύρες, κρασί και τσίπουρο, για πόση και βρώση των πανηγυριστών.