Συλλαλητήριο των αναπήρων

[ ARTI news / Ελλάδα / 02.12.16 ]

Σε ανακοίνωσή της για το σημερινό συλλαλητήριο η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) αναφέρει:

Ως Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Καλούμε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να λάβουν μέρος μαζικά και δυναμικά, σε κάθε πρωτοβουλία και διαμαρτυρία που διοργανώνεται από τις οργανώσεις-μέλη μας και όχι μόνο, με στόχο την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των  ατόμων με αναπηρία.

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές λιτότητας των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων και στην αναλγησία των στελεχών κάθε Τρόικας ή Κουαρτέτου. Εμείς, οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία και οι οικογένειές μας, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα συμφωνήσουμε ΠΟΤΕ στην εξόντωσή μας!
Στην Αθήνα διαδηλώνουμε στην Ομόνοια, στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 το πρωί. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλοι και όλες το πανελλαδικό παν- αναπηρικό συλλαλητήριο, προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2016, ώστε να φτάσει το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της χώρας!