Στον εισαγγελέα ο εργολάβος καθαριότητας του ΠΑΓΝΙ

[ ARTI news / Ήπειρος / 14.09.17 ]

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων το φάκελο της έρευνας που διεξήγαγε σχετικά με τις δαπάνες καθαριότητας και τη συμπεριφορά της αναδόχου εταιρείας.

Σε δελτίο Τύπου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το εκτιμώμενο μισθολογικό κόστος το οποίο κατέβαλε η εταιρεία ήταν μικρότερο τουλάχιστον κατά 530.000 ευρώ ετησίως, από αυτό το οποίο προέβλεπε η σύμβαση. Πρόκειται για διαφορά που το νοσοκομείο πλήρωνε όλο το προηγούμενο διάστημα στην εταιρεία ως μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος και κατέληγε, όπως φαίνεται, ως εταιρικό κέρδος.

Επίσης η 6η ΥΠΕ τονίζει πως «άρχισε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία και στις μονάδες της ΠΦΥ της 6ης ΥΠΕ». Ειδικότερα, επισημαίνεται πως η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας 75 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει ο ΑΣΕΠ. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι, πλέον έχουν την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ