Πρέβεζα: Συνάντηση αντιπεριφερειαρχών τουρισμού

[ ARTI news / Ήπειρος / 14.05.17 ]

 

«Βασικός στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι, η Ελλάδα τουριστικός προορισμός 365 μέρες τον χρόνο, όλες τις εποχές» τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Πρέβεζα η Πηνελόπη Νομπιλάκη, διευθύντρια Έρευνας και Διαφήμισης στον ΕΟΤ. Η κ. Νομπιλάκη συμμετέχει στις διήμερες εργασίες της 4ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού και των υπεύθυνων για την τουριστική ανάπτυξη όλων των Περιφερειών της Ελλάδας.

Στόχος των συναντήσεων, όπως ανέφερε η κ. Νομπιλάκη που έχουν οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι στον τομέα αυτόν, είναι η συνεργασία προκειμένου να δρομολογηθούν κοινές ενέργειες και δράσεις για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και πρόσθεσε:

«Επειδή κάθε Περιφέρεια έχει τη δική εμπειρία, τις δικές της γνώσεις, το δικό της αντικείμενο, καλό είναι να συνεργάζονται και να μην σταματήσει η προβολή στα όρια της άλλα να δημιουργηθεί διαπεριφερειακή συνεργασία. Τόσο για την προβολή αλλά και για την ανάπτυξη του τουρισμού μπορούν όμορες Περιφέρειες να συνεργαστούν να δημιουργήσουν κοινές προτάσεις, τουριστικά πακέτα».

Η διευθύντρια Έρευνας και Διαφήμισης του ΕΟΤ, υπογράμμισε πως κάθε Περιφέρεια έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που την αναδεικνύουν σε προορισμό και έκανε αναφορά στις προσπάθειες που γίνονται, με παραδείγματα. Η Ήπειρος όπως είπε, έχει δημιουργήσει το δίκτυο Πολιτισμού με τα αρχαία θέατρα και μπορεί να το επεκτείνει σε όμορες Περιφέρειες. Επίσης, μίλησε για τον σχεδιασμό, «του δρόμου του μεταξιού», που θα περνάει από τις Περιφέρειες που συνδέονται με την Εγνατία Οδό, αλλά και για «το δίκτυο μεσαιωνικών πόλεων με κάστρα», με αφετηρία την Ρόδο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού για την Ήπειρο, κ. Στράτος Ιωάννου μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τη συνεργασία σε τουριστικά πακέτα που επιχειρείται τριών όμορων Περιφερειών, με γνώμονα την πύλη εισόδου, το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο πέραν της Ηπείρου, εξυπηρετεί τη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα τόνισε, πως μία ακόμη στόχευση, είναι η επέκταση των τουριστικών διαδρομών και εκτός συνόρων. Όπως ανέφερε, η Ήπειρος επιχειρεί να επεκτείνει «το δίκτυο των αρχαίων θεάτρων» στο Βουθρωτό της Αλβανίας αλλά και στην Ταορμίνα της Ιταλίας, όπου υπάρχει ένα δίδυμο θέατρο με εκείνο της αρχαίας Νικόπολης.

Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπως λέει ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφύλακτος Ζιμπίδης, μαζί με την Κεντρική και την Ανατολική, έχει ξεκινήσει το δίκτυο των αρχαιολογικών χώρων στον άξονα της Εγνατίας, ενώ το υδάτινο στοιχείο της περιοχής θα δημιουργήσει τον κρίκο για κοινό τουριστικό πακέτο με την Ήπειρο.

Πηγή: ΑΠΕ