Πρέβεζα: Ρυθμίσεις χρήσης κοινόχρηστων χώρων

[ ARTI news / Ήπειρος / 19.02.17 ]

 

Ρυθμίσεις που σαν σκοπό θα έχουν την σωστή χρήση των κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρόμια, δρόμους, πλατείες κ.λπ. πρόκειται να περιλαμβάνει ο κανονισμός λειτουργίας και χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας.

Το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή διαβούλευσης και όπως επισημάνθηκε σκοπός της έκδοσης του κανονισμού είναι η θέσπιση γενικών και ειδικών ρυθμίσεων, κανόνων και περιορισμών, που θα διασφαλίσουν την χρήση των πεζοδρομίων, των οδών, των πλατειών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας, από τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών, κατά τρόπο που: 

1. Θα διαφυλάσσει την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων πεζών και των ΑΜΕΑ. 
2. Δεν θα παρεμποδίζει την πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.). 
3. Δεν θα παρεμποδίζει την ορατότητα και την ασφαλή διέλευση των διερχομένων οχημάτων. 
4. Θα αναβαθμίζει την λειτουργικότητα και την αισθητική των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό προς τα ιστορικά μνημεία, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και την εύρυθμη λειτουργία των γειτονιών. 
5. Θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των περιοίκων. 

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Πρέβεζας (έτσι όπως οριοθετείται με το ΦΕΚ 39/26-1-89 τεύχος Δ’) λόγω των πολλών στενών πεζοδρόμων αλλά και λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης που έχει ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Την άποψή τους – πέραν της Επιτροπής Διαβούλευσης- θα εκφράσουν οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες , η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η εφαρμογή του διευθετώντας πολύ σημαντικά ζητήματα για την πόλη.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Λάζαρος Πιπιλίδης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου.

Πηγή: pamepreveza.gr