Πορεία Ειρήνης στο Άκτιο

[ ARTI news / Ελλάδα / 20.05.17 ]


Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Άρτας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αγρινίου, Άρτας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών και εργατικά σωματεία της περιοχής, συνδιοργανώνουν Πορεία Ειρήνης, σήμερα 20 Μαΐου, στις 7μμ, στο Άκτιο, ενάντια στην ύπαρξη της ΝΑΤΟϊκής Βάσης που βρίσκεται εκεί.

Στόχος της διαμαρτυρίας είναι η καταδίκη της στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στην ΣΥΡΙΑ, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, και η απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων.
«Το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι ανοικτό. Ο πόλεμος στον καπιταλισμό είναι αναπόφευκτος κι αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από την ιστορική και την πρόσφατη πείρα.
 Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Αντίθετα, μας ενώνουν οι κοινές αγωνίες, τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της Πορείας Ειρήνης.