Περφόρμανς του Nikhil Chopra στη Δόμπολη

[ ARTI news / Ήπειρος / 15.05.17 ]

Ο Nikhil Chopra παρουσιάζει στις 15/05 και 16/05 την performance Drawing a Line through Landscape (Part 2: On the Road) στα Ιωάννινα σε συνεργασία με τη Σχολή  Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο Nikhil Chopra συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Documenta 14 (που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα στις 8 Απριλίου 2017) με το πρώτο μέρος της performance "Σχεδίαση μιας Γραμμής μέσα από το Τοπίο" διάρκειας εξήντα ωρών.
Για το δεύτερο μέρος της performance ο καλλιτέχνης θα ταξιδέψει οδικώς από την Αθήνα στο Κάσελ της Γερμανίας από τις 13 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2017. Πρώτος σταθμός του δεύτερου μέρους της performance θα είναι τα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιήσει ένα μέρος του έργου στη περιοχή της Δόμπολης 15 και 16/05 σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο καλλιτέχνης θα ολοκληρώσει την performance στα εγκαίνια της Documenta 14 στο Kassel, στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof συνδυάζοντας όλα τα σχέδια που πραγματοποίησε στους διάφορους τόπους-σταθμούς της διαδρομής σε ένα συνεχές
πανοραμικό σχέδιο θέτοντας το ερώτημα:
"Πώς η performance, με τον καλλιτέχνη ως νομά θα μπορέσει να μετασχηματίσει δυναμικά χώρους, τόπους, ανθρώπους και τον ίδιο τον καλλιτέχνη; Η απάντηση βρίσκεται στη στιγμή."
Διάρκεια: Η perfomance θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15/05 στις 10.00 και θα είναιmσυνεχής μέχρι τη λήξη της την Τρίτη 16/05 την ώρα δύσης του ηλίου. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο των παλαιών εστιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Δόμπολη όπου διεξάγεται η performance όλες τις ώρες.