Ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλευρό των συμβασιούχων

[ ARTI news / Ήπειρος / 21.06.17 ]

Σταθερά υπέρ των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών είναι η Δημοτική Αρχή καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους ελάχιστους δήμους που από τον Μάιο του 2015 με την ψήφιση του νόμου 4325/2015 παρέτεινε τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις. Με τη δυνατότητα που της έδινε ο νόμος, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αφενός για να ενισχύσει το έργο του τομέα καθαριότητας όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και αφετέρου για να δώσει τη δυνατότητα εργασίας σε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών, σε μια εποχή όπου η ανεργία μαστίζει την κοινωνία μας.

Αυτό τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας όπου τέθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους εργαζόμενους και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών θέτοντας ένα εξαιρετικά στενό πλαίσιο για την εφαρμογή της περιλαμβάνοντας ακόμα ευθύνες τόσο των αιρετών όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων και για τη συνέχιση της απασχόλησης, αλλά και για την καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων.

Πρόταση του κ. Μπέγκα προς το Σώμα ήταν να εκδοθεί μεν ένα ψήφισμα συμπαράστασης αλλά παράλληλα να δοθεί η μάχη μέσα από τα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή την ΚΕΔΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει αύριο για το θέμα αυτό.