Κραυγή αγωνίας του ΤΕΙ Ηπείρου

[ ARTI news / Ήπειρος / 25.10.16 ]

Μετέωρη καθίσταται η εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ Ηπείρου καθώς η δραματική υποστελέχωηση σε μόνιμο ακαδημαικό προσωπικό διακυβεύει τη δυνατότητά του να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Η Διοίκηση του ΤΕΙ, μετά την τελευταία κατανομή θέσεων, μιλά για κατάφωρη αδικία και με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές της Ηπείρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση αυτή.

Με την τελευταία κατανομή στο ΤΕΙ Ηπείρου αποδόθηκαν μόλις εννέα θέσεις ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν δοθεί πέντε.

Η συνέλευση του ιδρύματος είχε εκφράσει και τότε την διαμαρτυρία της εισπράττοντας σχετικές υποσχέσεις από την πολιτεία.

Η ίδια αδικία όμως επαναλαμβάνεται... "Μετά από τόσα άγονα χρόνια δεν αποδόθηκαν στο ίδρυμα όσες θέσεις δικαούταν... Αυτό εντείνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα πικρίας που νιώθουμε", σημειώνεται αυτή τη φορά στην ανοιχτή επιστολή.

Το ΤΕΙ ζητά από όλους να συμβάλλουν ώστε να αρθεί άμεσα η αδικία και να ενισχυεί με τον αριθμό θέσεων μόνιμου ακαδημαικού προσωπικού που δικαιούται, δεδομένων των συνθηκών που βιώνει η χώρα, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του και να προσφέρει στον τόπο.