Ιωάννινα: Κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για τη φοροληστεία

[ ARTI news / Ήπειρος / 17.03.17 ]

Με κεντρικό σύνθημα «Τέρμα στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ. Διεκδικούμε αφορολόγητο και για τους αυτοαπασχολούμενους» ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει κινητοποίηση στη ΔΟΥ Ιωαννίνων, την Παρασκευή 17 Μάρτη, στις 8.30 π.μ..

Αναφερόμενους στους λόγους της κινητοποίησης ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του καλεί

«να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις υπέρογκες φορολογίες που μας επιβάλλονται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και αυξάνει τη φοροληστεία σε βάρος μας. Μας φορολογεί από το πρώτο ευρώ. Διατηρεί τα τεκμήρια διαβίωσης, το τέλος επιτηδεύματος. Αυξάνει την προκαταβολή στο 100%, το ΦΠΑ, τον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα. Διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ. Μας αποκλείει από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, επισπεύδει την καταστροφή μας με το νόμο για τα "κόκκινα" δάνεια, τις κατασχέσεις λογαριασμών, ενώ την ίδια στιγμή επιδοτεί, φοροαπαλλάσσει και παρέχει νέα προνόμια στους εμπορικούς ομίλους.Φτάνει πια. Δεν αντέχουμε άλλο. Τέρμα στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ.
Διεκδικούμε: Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Η απογοήτευση, η αναζήτηση ατομικών λύσεων, η απομόνωση στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού και του σπιτιού το μόνο που κάνουν είναι να ενθαρρύνουν τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κυβέρνηση να πάρουν και άλλα μέτρα.
Μονόδρομος για μας είναι η ισχυροποίηση του συλλόγου, η κοινή δράση με τους εργαζόμενους ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και τους υποστηριχτές τους.
Απαιτούμε:
Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους.
Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ.
Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης».