Ιωάννινα: Διεθνής διαμαρτυρία για τα αδέσποτα

[ ARTI news / Ήπειρος / 15.03.17 ]

H αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων σκύλων, όχι μόνο μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά στην Πανεπιστημιούπολη, είναι αίτημα πιεστικό, προς τις τοπικές Αρχές, καθώς τα περιστατικά επιθέσεων σε πολίτες και φοιτητές αυξάνονται καθημερινά.

   Οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων έδωσαν στη δημοσιότητα την επιστολή - έκκληση των 100 ξένων φοιτητών, προς τις Αρχές της πόλης, την οποία κοινοποίησαν και στη διοίκηση του Ιδρύματος.

    Με την επιστολή αυτή, οι φοιτητές από διάφορες χώρες, ακόμη και την Κίνα, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη. Οι ίδιοι δηλώνουν, «ότι αισθάνονται να μην μπορούν να κινούνται ελεύθερα στον χώρο του Πανεπιστημίου και να κινδυνεύει η ζωή τους».

   Στην επιστολή τους αναφέρουν πως «μία τέτοια υποδοχή δεν είναι η πλέον κατάλληλη, για ξένους φοιτητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη των Ιωαννίνων, για πρώτη φορά από τόσο μακριά», ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν νομικά και να κοινοποιήσουν την κατάσταση στις πρεσβείες των χωρών τους.

   Στην ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές Αρχές επισημαίνουν ότι «η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη, δεν αφορά μόνο ασφαλώς τους ξένους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, αλλά το σύνολο των φοιτητών μας, των εργαζομένων και των επισκεπτών του Ιδρύματος» και προσθέτουν: «Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας μπροστά στα σχεδόν καθημερινά κρούσματα που εμφανίζονται και μπροστά στην απειλή και τον τρόμο που βιώνουν φοιτητές, προσωπικό και επισκέπτες του Ιδρύματος από τα αδέσποτα σκυλιά. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο απροχώρητο και ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει με σταυρωμένα χέρια το χειρότερο από αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Πρέπει να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή».