Ιωάννινα: «20 χρόνια δρόμος» του ΚΕΘΕΑ

[ ARTI news / Ήπειρος / 18.09.17 ]

Φωνή σε μια από τις πιο περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, αυτή των άστεγων και εξαρτημένων γυναικών της Αθήνας, δίνει η έκθεση « 20 χρόνια δρόμος»  του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ. Η έκθεση εγκαινιάζεται από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κύριο Θωμά Μπέγκα στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών (αίθ. «Β. Πυρσινέλλας») και θα διαρκέσει έως και 26 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο σκέλος της έκθεσης παρουσιάζει τη ζωή μέσα από τα μάτια  επτά εξαρτημένων και άστεγων γυναικών που υποστηρίζονται από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ. Οι γυναίκες φωτογράφησαν την πόλη και την καθημερινότητά τους και μίλησαν για τις εμπειρίες, τα αδιέξοδα και τις ελπίδες τους. Εικόνες και προσωπικές αφηγήσεις αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της χρήσης, της αστεγίας, της πορνείας και της περιθωριοποίησης, αλλά και την ελπίδα των γυναικών για στέγη, απεξάρτηση, χαμόγελο και επανασύνδεση με τα παιδιά τους.
Το δεύτερο σκέλος της έκθεσης αποτελείται από φωτογραφίες του Στυλιανού Παπαρδέλα, ο οποίος ακολούθησε την ομάδα προσέγγισης χρηστών στον δρόμο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ στις εξορμήσεις της στις πιάτσες της Αθήνας. Ο φακός του καταγράφει την προσπάθεια του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ να λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στον τραχύ και μοναχικό κόσμο της χρήσης και την υπόλοιπη κοινωνία και να καλύψει τις πολύπλευρες ανάγκες των εξαρτημένων με παρεμβάσεις στον δρόμο και με ειδικά διαμορφωμένους χώρους υποδοχής και φροντίδας.
*Ώρες λειτουργίας:11.00-13.00 και 18:00-21.00
Καθημερινά και Σαββατοκύριακο Είσοδος Ελεύθερη