Ημερίδα με θέμα: «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή»

[ ARTI news / Ήπειρος / 15.06.17 ]


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, διοργάνωσε την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, ημερίδα με τίτλο: «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή».

 Η επίδειξη ενδιαφέροντος της ΠΣΕ για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα με προβολή και επεξεργασία του θέματος, ιστορικά συνδέεται με την διαχρονική συνέπεια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και ενεργή συμβολή της στις εξελίξεις, που αφορούν την Ήπειρο τους Ηπειρώτες και την μεγάλη Ηπειρωτική αποδημία.

 Ας σημειωθεί ότι, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το συγκεκριμένο σύνθετο επίκαιρο θέμα, δημιούργησε πλαίσιο επαφών με όλα τα επίσημα Εθνικά Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά κέντρα με γνώμονα την περαιτέρω επεξεργασία…

 Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι:

· Κωνσταντίνος Φίλης Διδάκτωρ Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστήμιου, με θέμα ''Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας – Γεωπολιτική Βαλκανική Επισκόπηση''.

· Σταύρος Λυγερός Δημοσιογράφος Συγγραφέας, Ερευνητής, με θέμα ''Οι σχέσεις Ελλάδος Αλβανίας και η ΕΕΜ''.

· Αλέξανδρος Μαλλιάς Πρέσβης επί τιμή Πρώην Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια, με θέμα ''Ελλάδα – Αλβανία : Κοιτάζοντας στο μέλλον''.

· Βαγγέλης Ντούλες Πρόεδρος, Βουλευτής Κ.Ε.Α.Δ- ΟΜΟΝΟΙΑ, με θέμα ''Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία, η ΕΕΜ και η οικονομική της ανάπτυξη''.

 Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με απαντήσεις των εισηγητών, σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Η ΠΣΕ κατέγραψε την όλη διαδικασία της ημερίδας, με σκοπό την δημιουργία ενός Φακέλου, έτσι ώστε να κατατεθούν- παραδοθούν προς τους άμεσα εμπλεκομένους οργανισμούς και φορείς.