Η εκμηδένισή σου, η λύτρωσή μου

[ Κώστας Κάππας / Ελλάδα / 11.09.16 ]

Η δράση των ΜΜΕ και των Παράκεντρων της Εξουσίας

Φωτογραφίες, ονόματα και διευθύνσεις με τεράστιες λεζάντες “Γιατρός (!) πατέρας – τέρας κακοποιούσε σεξουαλικά αγγελούδι 4 ετών”, “Σκότωσαν οι κρητικοί παλληκαράδες τον Βαγγέλη Γ. στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων”, “Αυτός είναι ο ναρκομανής που τρομοκρατούσε τα Βόρεια Προάστια”, “Υγειονομική βόμβα οι οροθετικές δήλωσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Λοβέρδος”, “Η αστυνομία έδωσε την φωτογραφία του ανώμαλου που τριγυρνούσε στην παιδική χαρά”, “ο γιος του Υπουργού τάδε σε αναρχικό στέκι”, “Παιδεραστής ο σύμβουλος του Αρχηγού του τάδε κόμματος”, “Tο τέρας έκαιγε με τσιγάρο την γυναίκα του”, “Οι ληστές μίλαγαν με ξενική προφορά”, κ.α.

Η ανταπόκριση μερίδας του καναπέ, του facebook & του καφενείου

“Να τον βιάσουν και να τον κάψουν ζωντανό στην φυλακή”, “Όλοι αυτοί εκεί κάτω είναι τέτοιοι... θα συνέβαινε το κακό, όποιος και να ερχόταν απ’το νησί τους”, “Ισόβια στους πρεζάκηδες να ησυχάσουμε απ’ αυτούς”, “οι πουτάνες παρασέρνουν τους άντρες μας και επειδή μισούν εμάς, τους κολλάνε AIDS. Να τις αφήσουν να ψοφήσουν στη φυλακή!”, “Να του κόψουν τα α@χ@@ι@ του ανώμαλου”, “Αυτοί μας διοικούν με γιους τρομοκράτες;”, “Αν αυτός είναι παιδεραστής φαντάσου τι σημεία και τέρατα κάνει ο Αρχηγός που θέλει και να τον ψηφίσουμε”, “Να τον κάψουν με πυρωμένο σίδερο να δει την γλύκα ο αλήτης”, “Δεν φτάνει που τους ανεχόμαστε... θα ‘πρεπε να τους έχουμε πνίξει στο Αιγαίο από καιρό” και άλλα θεάρεστα.

Η εστιασμένη αντίρρηση

Σκεφθήκανε ποτέ, ένα στα χίλια, ότι το μίσος της πρώην και της πεθεράς και η πλύση εγκεφάλου στο παιδί μπορεί να είναι παράγοντες γιγαντιαίας αδικίας και να οδηγήσουν πιθανώς αθώο πατέρα, στην αυτοκτονία; Το όλοι οι Κρητικοί …μπλα μπλα, που διαφέρει από το “όλοι οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστούλη μας”; Οι ουσιοεξαρτώμενοι μήπως είναι τα ίδια τα δικά τους τα παιδιά που καταφεύγουν σε ψεύτικους κόσμους, γιατί ο πραγματικός που τους προσφέρουν δεν αντέχεται; Συνειδητοποιούν ότι οι οροθετικές είναι τα πραγματικά θύματα είτε trafficking, είτε εμπόρων ναρκωτικών, είτε μετάδοσης AIDS από σεξουαλικό σύντροφο, σε τελική ανάλυση στο 99% των περιπτώσεων, θύματα ανδρών; Ο ανώμαλος της παιδικής χαράς είναι κάθαρμα ή μήπως είναι πραγματικά άρρωστος και χρειάζεται όχι φυλακή αλλά εγκλεισμό (για την προστασία των παιδιών μας/τους) με ψυχιατρική παρακολούθηση (για την δική του προστασία); Δεν τους κάνει εντύπωση ότι το “κακό” αναρχικό παιδί ή ο παιδεραστής σύμβουλος δεν έχει ποτέ προσωπικό όνομα, αλλά είναι ο γιος του τάδε και ο σύμβουλος του τάδε, στους ξύλινους τίτλους των εφημερίδων; Με αυτόν τον τρόπο οι έννοιες “κακό” και “παιδεραστής” μεταπηδούν στην συνείδηση του αναγνώστη, στον Υπουργό και στον Αρχηγό αντίστοιχα, που είναι και το ζητούμενο…

Εάν κάψουμε με τσιγάρα και πυρωμένα σίδερα τα τέρατα, πιστεύετε πραγματικά ότι θα μειωθεί η ενδοοικογενειακή βία;  Όσο το Σύστημα συνθλίβει τις οικογένειες, τόσο οι πιο βλαμμένοι και ψυχοπαθείς θα βρίσκουν διέξοδο στις ανυπεράσπιστες γυναίκες τους και στα παιδιά τους. Στα ΜΜΕ, όταν σφάζει κάποιος ημεδαπός τον παππού για να του πάρει την σύνταξη λέγεται “κακοποιός”. Εάν έχει ξενική προφορά, έστω και εάν δεν σκοτώσει, λέγεται “ο αιμοβόρος αλλοδαπός φονιάς”… περιττό βέβαια να προστεθεί ότι παρ’ όλη την μεγαλύτερη φτώχεια των μεταναστών/προσφύγων, τα ποσοστά εγκληματικότητας ως προς τον πληθυσμό τους, είναι συγκριτικά χαμηλότερα από αυτά των ελλήνων. Όχι δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς. Είναι απλά πιο φοβισμένοι.

Που διαφέρουν οι “αγανακτισμένοι τιμωροί” από τους παραπάνω εγκληματίες και “εγκληματίες”, όταν η Κόλαση και το Auschwitz ωχριούν μπροστά στα βασανιστήρια στα οποία εύχονται να υποβάλλει τους τελευταίους η Εξουσία (εξ ονόματί τους);

Η ευρυγώνια αντίρρηση

“Άρτος και Θεάματα” πριν 2000 χρόνια, “Άχρωμη ζωή, Έγχρωμη TV” σήμερα. Τίποτα δεν άλλαξε, απλά τελειοποιήθηκε.

Οι πληβείοι της αρχαίας Ρώμης δεν είχαν καμμία εξουσία στην ίδια τους την άθλια ζωή, αλλά ο Αυτοκράτορας τους επέτρεπε (μάλλον προέτρεπε) να ξεδίνουν στο Κολοσσαίο, αποφασίζοντας με τον αντίχειρα (προέκταση της ανύπαρκτης σπάθης, λύσσας και πίκρας τους) για την ζωή ή τον θάνατο του ηττημένου μονομάχου. Ας προσέξουμε ότι, οι μονομάχοι τότε δεν ήταν αποκλειστικά “καημένοι Χριστιανοί που θυσιάζονταν για την πίστη τους”. Ήταν επίσης καταδικασμένοι σε θάνατο βιαστές, δολοφόνοι και όλος ο τόμος φρικιαστικών εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα. Οι τελευταίοι ήταν αυτοί που παρείχαν την καλύτερη δικαιολογία και το καλύτερο συγκολλητικό υλικό, για να δομηθεί και να στηριχθεί η εξουσία και το πραγματικά ‘μαγικό φίλτρο’, για να μετατραπεί ο ρωμαϊκός λαός σε όχλο, αποφεύγοντας πονηρές, ανατρεπτικές σκέψεις.

Ακόμη και από την εποχή της κατάρρευσης της Ρώμης, το αφεντικό ήταν φανερό και σχεδόν προσιτό στον δούλο, στον κολλήγα, στον εργάτη. Το βλέπαμε, το βρίζαμε, ξεσπάγαμε επάνω του, το ανατρέπαμε. Σήμερα λέγεται Siemens, διεθνή funds, AT&T κ.α. και είναι εντελώς αόρατο στον οργισμένο απλό πολίτη, άνεργο ή εργαζόμενο. Ο οργισμένος μέσα στην δυστυχία του, εάν δεν έχει ταξική συνείδηση, είναι απρόβλεπτος.

Τα Σύστημα μεριμνά όμως και παρέχει ορατό “εχθρό” διοχέτευσης αυτής της οργής (σαν την χύτρα ταχύτητος με την βαλβίδα εκτόνωσης): την αντίπαλη ομάδα στο ποδόσφαιρο, τον απλό μπάτσο, τον διεφθαρμένο καστανά χωρίς άδεια, τον γείτονα που βάζει το ραδιόφωνο στο τέρμα, τον/την σύζυγό  του που φταίει για την κατάντια του, τα λευκά κολλάρα, τους βολεμένους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, τον υψηλόμισθο των 1200 ευρώ και … όλους τους “ύποπτους τέλεσης εγκλήματος” στην τεράστια αρένα του σύγχρονου Κολοσσαίου. Όλοι αυτοί, χούλιγκαν και απλοί οπαδοί, έμποροι ναρκωτικών και ουσιοεξαρτώμενα θύματα, εργατοπατέρες και αγωνιστές εργάτες, Νικηφοράκηδες και κορυφαίοι επιστήμονες της Siemens, ένοχοι και αθώοι μπαίνουν στο μίξερ του Συστήματος, το μυαλό γίνεται κουρκούτι και αναδεικνύεται ο μοναδικός εχθρός: ο απέναντι, όχι ο από πάνω!

Εδώ έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα η... θελκτική υπόσχεση της Χρυσής Αυγής: “Είμαστε η μόνη σας ελπίδα! Ψηφίστε μας να δείρουμε βουλευτές και κάθε ψευτοδημοκρατικό σκουλήκι, μαζί με όλους αυτούς που προστατεύει, κίναιδους, μουσουλμάνους, λαθρομετανάστες, κομμουνιστές και λοιπά κακοποιά στοιχεία”…

Bingo!