Επαναλειτουργεί η Αρτινή Λέσχη Πατρών

[ ARTI news / Ήπειρος / 19.06.17 ]

 

του Σταύρου Ιντζεγιάννη,

δημοσιογράφου - λογοτέχνη

 

   Η Αρτινή Λέσχη Πατρών, τιμώντας την επέτειο της απελευθέρωσης της Άρτας από τον οθωμανικό ζυγό  (24-6-1881), παρουσία Αρτινών και φίλων της Άρτας, τέλεσε αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης (Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας), όπου είχε τεθεί σε προσκύνημα η  εικόνα της βασιλίσσης Αγίας Θεοδώρας και εψάλη το απολυτίκιό της  προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου π. Αμβροσίου Γκουρβέλου. Μετά το πέρας της τελετής προσεφέρθη καφές σε γνωστή καφετερία της πόλης.

   Σχετικά με την Αρτινή Λέσχη Πατρών πρέπει να σημειωθεί ότι ύστερα από  ένα μακρόχρονο διάστημα διακοπής των εκδηλώσεών της, λόγω της ένταξής της στον ευρύτερο Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών,  απεφασίσθη  η απένταξή της από τον εν λόγω Σύλλογο, ο οποίος κατά μια ανεξήγητη λογική έπαψε να εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, πολιούχου της Άρτας, όπως συνηθίζονταν κατ’ έτος την 11η Μαρτίου.

   Ήδη η Λέσχη επαναδραστηριοποιείται χάρη στην εργώδη πρωτοβουλία των κυριών Λούλας Συμπεθέρου, Ουρανίας Βάσιου, Παναγιώτας Λάμπρη, Αγαθούλας Τσιμπλή, Βαρβάρας Βάσιου, Κατερίνας Γιώτη-Πολυκρέτη και των κυρίων Χρήστου Γιωτσόπουλου, Γιώργου Βάσιου, Λάμπρου Βάσιου και Σταύρου Ιντζεγιάννη, ο οποίος και αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της λέσχης δεδομένου ότι λειτουργεί, και θα λειτουργεί, ως ομάδα και όχι ως σύλλογος με νομική υπόσταση και τα όποια έξοδα θα καλύπτονται από τα μέλη της ομάδος.

   Ήδη για την περίοδο 2017-18 έχουν προγραμματισθεί οι εξής κατά σειράν εκδηλώσεις:

   Ομιλία του Σταύρου Ιντζεγιάννη που θα αφορά στη συνθήκη του Βερολίνου και την ανεξαρτησία της Άρτας και ομιλία της Παναγιώτας Λάμπρη με θέμα τις διατροφικές  συνήθειες Περιοχής Άρτας. Επίσης, φιλολογικό πρωινό ουζάκι σε κεντρικό καφέ, κοπή της καθιερωμένης Πρωτοχρονιάτικης Μπομπότας και δοξολογία επί τη εορτή της Αγίας Θεοδώρας.

   Ελπίζουμε ότι συν Θεώ θα μπορέσουμε να διασώσουμε έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο τις Αρτινές μας ρίζες. Να υπογραμμισθεί ότι στην Πάτρα ζουν εργαζόμενοι, σε καίριες μάλιστα θέσεις, ή εν συντάξει, πάρα πολλοί Αρτινοί, αλλά…!!!