Εκδήλωση της ΠΣΕ για την Ηπειρώτικη Λαογραφία

[ ARTI news / Ήπειρος / 20.04.18 ]

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, διοργανώνει εκδήλωση  στο Ζάππειο Μέγαρο για την Ηπειρώτικη Λαογραφία, το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Απριλίου 2018. Είναι μια κατάθεση των αποδήμων Ηπειρωτών της ΠΣΕ σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, με το Ζάππειο Μέγαρο και την αρωγή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, του Μουσείου επαναστατικής Περιόδου και Αλή Πασσά, του Σωματείο των Ασημουργών Ιωαννίνων, του Λαογραφικού Συλλόγου ''Ρίζες'', της Λέσχη Αρχιμαγείρων, της Χορωδίας παραδοσιακής μουσικής της ΠΣΕ, τους λαϊκούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες, τα χορευτικά συλλόγων μελών της ΠΣΕ και άλλους.

Η εκδήλωση για την Ηπειρώτικη Λαογραφία, παρουσιάζεται σε τρεις άξονες:

1) Λαογραφική έκθεση επιλεγμένων μουσειακών και συλλεκτικών αντικειμένων της Ηπειρώτικης Λαογραφίας.

2) Επιστημονική ερμηνεία - εξειδικευμένες εισηγήσεις διαλέξεις για την Ηπειρώτικη Λαογραφία και την δυναμική φυσική συνέχεια της.

3) Εκτίμηση της συλλεκτικής σημασίας δημιουργημάτων Ηπειρώτικης Λαογραφίας. Σκοπός είναι η παρουσίαση της μοναδικής και  ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομίας της Ηπειρώτικης Λαογραφίας, μιας ζώσας και δυναμικής υπόθεσης των Αποδήμων Ηπειρωτών ανά τον κόσμο.