Εγκαινιάστηκε το σύστημα υδροδότησης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

[ ARTI news / Ήπειρος / 27.04.17 ]

Εγκαινιάστηκε ένα από τα σημαντικότερα έργα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, που εξαλείφει το μεγάλο  πρόβλημα λειψυδρίας. Πρόκειται για το νέο σύστημα υδροδότησης του Λεκανοπεδίου Ιωαννινών. Την εικόνα των εγκαινίων ολοκλήρωσε η τελετή του αγιασμού και το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας από το Δήμαρχο Ιωαννίνων, μαζί με τον σημερινό και όλους τους διατελέσαντες προέδρους του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ) και το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 7,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΕΡΑΑ. Η υλοποίηση του έργου έγινε από το ΣΥΔΛΙ με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών.  Η διαδικασία μελετών, ωρίμανσης και εξεύρεσης χρηματοδότησης ξεκίνησε το 2011 επί προεδρίας στο ΣΥΔΛΙ του Θανάση Μανταλόβα και τέλη καλοκαιριού του 2013 ξεκίνησε η φάση κατασκευής του. Η φάση κατασκευής συνεχίστηκε επί προεδρίας Κώστα Γκόγκου και ολοκληρώθηκε τυπικά στις 31/12/2015 επί προεδρίας Βασίλη Τσαμπαλά.
Ακολούθησε η σταδιακή και τμηματική λειτουργία του, μέχρι την πλήρη  λειτουργία εδώ και λίγους μήνες και τη σημερινή επίσημη τελετή των εγκαινίων. Ήδη πριν ακόμη την πλήρη λειτουργία του το έργο αυτό κατέστησε παρελθόν ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα καθημερινότητας των κατοίκων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, αυτό της λειψυδρίας, ενώ με την πλήρη λειτουργία του υπολογίζεται ότι καλύπτει για τουλάχιστον δύο-τρεις δεκαετίες ακόμη τις ανάγκες υδροδότησης του Λεκανοπεδίου ανεξαρτήτως πληθυσμιακών μεταβολών.
Δικαιολογημένα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας εκδήλωσε τη χαρά του κατά τη σύντομη ομιλία του και το χαρακτήρισε “ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής, ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο και σύνθετο  σύστημα υδροδότησης”.