Δηλώσεις συμπαράστασης στους φοιτητές

[ ARTI news / Ήπειρος / 17.11.17 ]

 Την έμπρακτη συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, κυρίως όσοι προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, έδειξε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Εκπρόσωποι των εστιακών φοιτητών ζήτησαν την παρέμβαση του Σώματος στην αντιμετώπιση τριών καίριων ζητημάτων όπως είναι αυτό της στέγασης συνολικά 175 φοιτητών που έχουν μείνει εκτός εστιών και αδυνατούν να νοικιάσουν σπίτι, της φτηνότερης μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ και της αντιμετώπισης των αδέσποτων στην πανεπιστημιούπολη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, τα αιτήματα των φοιτητών είναι σεβαστά αλλά η λύση τους δεν μπορεί να προέλθει μονάχα από παρεμβάσεις του Δήμου.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από μέλη όλων των παρατάξεων με σκοπό να συνεργαστεί μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκείμενου να βρεθούν οι βέλτιστές λύσεις άμεσα.

Σε ότι αφορά το θέμα της στέγασης, οι φοιτητές ζήτησαν την παρέμβαση του Δήμου στην ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει όχι μόνο να πιέσει πολιτικά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και να εξετάσει αν υπάρχει τρόπος ακόμα και να χρηματοδοτήσει από δικούς του πόρους μέρος τους κόστους.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν μπορεί ο Δήμος να υποκαθιστά το κράτος ούτε άλλους φορείς και να δίνει λύση μόνος του σε όλα τα προβλήματα. Κατανοούμε όμως το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Πιστεύω πως μια κοινή προσπάθεια με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο θα έχει καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα και στο ζήτημα της στέγασης και σε αυτό της μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.