Αρχίζει η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

[ ARTI news / Ήπειρος / 20.04.18 ]

Αρχίζουν το Σάββατο 21 Απριλίου, οι διήμερες εργασίες της 5ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ζηρού. Οι εργασίες, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Φιλιππιάδας, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τίθενται προς συζήτηση πολλά και σημαντικά θέματα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

 Τα μέλη του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, τα αντισταθμιστικά οφέλη μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων, οι ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης) και το νέο νομοσχέδιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις λίμνες, αλλά και θέματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιμνών, τα οποία συχνά λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την αξιοποίησή τους.

 Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, αποτελεί ένωση δήμων της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, στα γεωγραφικά όρια των οποίων βρίσκονται μία ή και περισσότερες λίμνες. Σήμερα έχει 40 μέλη, τα οποία είναι δήμοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία, ενώ συμμετέχουν ακόμη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβάλλοντος Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, το Δίκτυο έχει συνεργασίες με δήμους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τρίτες χώρες.

 Σημειώνεται, ότι οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Ζηρού με το Δίκτυο, θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν στις συζητήσεις, εφόσον το επιθυμούν.