Περίπατος βιβλίου στην Αθήνα

[ ARti news / Ελλάδα / 19.04.17 ]

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας Βιβλίου, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει το Σάββατο 22/04/2017 έναν μεγάλο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα. Περιλαμβάνει 28 σημεία του κέντρου της Αθήνας -Εθνική Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη της Βουλής, Κεντρικό Ταχυδρομείο, βιβλιοπωλεία και χώρους εκδηλώσεων- και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παλιά και νέα βιβλία, παλιούς και νέους συγγραφείς, παλιά και νέα βιβλιοπωλεία και να μάθουν από πρώτο χέρι την ιστορία και το μέλλον της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Σε όλους τους χώρους το κοινό θα υποδεχτούν αγαπημένοι πεζογράφοι, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες.
Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2016, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, ανακοίνωσε την πόλη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Η ελληνική πρωτεύουσα επιλέχθηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της και υποστηρίζεται από το σύνολο της βιομηχανίας του βιβλίου. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων η Αθήνα στοχεύει να καταστήσει τα βιβλία προσβάσιμα σε ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων. Το πρόγραμμα ξεκινά με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου και διαρκεί για ένα έτος.