Η ταινία «Έτερος εγώ» και ο δολοφόνος του ταξιτζή

[ ARti news / Ελλάδα / 20.03.17 ]

Την απόσυρση της ταινίας του «Έτερος εγώ» από τις αίθουσες ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, λόγω των ερευνών για την πρόσφατη υπόθεση της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Κηφισιά. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, η ερώτηση που του έκανε ένας θεατής μετά από μία προβολή της ταινίας, οδήγησε σε έρευνα για πιθανή σύνδεση του συγκεκριμένου άνδρα με τον δράστη.  

Η υπόθεση της ταινίας, που εξελίσσεται στην Αθήνα του 2015, αφορά τις έρευνες ενός καθηγητή εγκληματολογίας, που προσπαθεί να εξιχνιάσει πέντε φόνους οι οποίοι έχουν κοινό χαρακτηριστικό ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων.  Όπως αναφέρει η Αγγελική Νικολούλη στην ιστοσελίδα της, ο σκηνοθέτης της ταινίας επιβεβαίωσε στην ίδια, πως ένας θεατής σε έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ των συντελεστών της ταινίας και του κοινού, τον ρώτησε: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;».  

«Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία. Αν υπήρχε αυτή η σκέψη στους δημιουργούς, δεν θα είχαν γυριστεί τόσες και τόσες ταινίες, όπως η "Σιωπή των Αμνών", το "Seven" και άλλες. Αυτό που εξήγησα στον άνθρωπο που έθεσε την ερώτηση, είναι πως μπορεί η πραγματική ζωή με τη μυθοπλασία να μοιάζουν σε πολλά σημεία, αλλά επί της ουσίας είναι δύο παράλληλοι δρόμοι, ο οποίοι δεν συναντιούνται ποτέ» ανέφερε ο Σωτήρης Τσαφούλιας στο «Φως στο Τούνελ».  

 Τον περιέγραψε σαν ένα νέο μελαχρινό άνδρα, περίπου 30 ετών, που ήταν πολύ ήρεμος, ενώ του έκανε εντύπωση που δεν κόμπιαζε κατά τη διαδικασία του δημόσιου διαλόγου και έδινε την εικόνα ενός ανθρώπου μορφωμένου, σύμφωνα με το «Τούνελ». Λίγο μετά, ο θεατής αποχώρησε από την αίθουσα. Η προβολή της ταινίας και ο συγκεκριμένος διάλογος έγινε σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας, πριν τις δολοφονικές επιθέσεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.