Η Δημοτική Αρχή Άρτας σνομπάρει τον πολιτισμό

[ ARti news / Ήπειρος / 12.03.17 ]

της Ράνιας Τρομπούκη

Χτες το απόγευμα, στην αίθουσα "Διώνη" και εξ αφορμής του εορτασμού της Αγίας Θεοδώρας, πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο "Μακρυγιάννης", συνάντηση χορωδιών, στην οποία συμμετείχαν, η μικτή χορωδία "Αρμονία" Πρέβεζας και η Δημοτική χορωδία Τρικάλων.  

Ήρθαν δύο λεωφορεία με χορωδούς και επισκέπτες, η βραδιά ήταν όμορφη κι όμως στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, καλεσμένοι για τη γιορτή της πόλης μας, να καλωσορίσει τους εκπροσώπους-πρεσβευτές πολιτισμού άλλων πόλεων, να προσφέρει ένα αναμνηστικό του τόπου μας... αφήνοντας άδεια τα μπροστινά καθίσματα της αίθουσας, που κραύγαζαν την πολιτιστική ένδεια και αδιαφορία των Τοπικών μας Αρχόντων.

Ερώτηση: είναι πολλά τα αντίστοιχα γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη μας ώστε να διαφημιστεί πολιτιστικά πέραν του "Παζαριού"; Καταλαβαίνω βέβαια, ότι η Δημοτική αρχή είναι απασχολημένη με το πρόβλημα της εκλογής προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα όμως και το πρόβλημα της ανάδειξης και συνδρομής του πολιτισμού, πρωτίστως από τις Αρχές του τόπου, είναι μείζον και διαχρονικό.

Πηγή: fb