Διημερίδα ιστορικής μνήμης στα Γιαννιτσά

[ ARti news / Ελλάδα / 20.04.17 ]

Μια σημαντική διημερίδα ιστορικής μνήμης για τα 50 χρόνια από τη δικτατορία της 21η Απριλίου 1967 και τις επιπτώσεις της στη ζωή της Ελλάδας, διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας, το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών.

 Στην διάρκεια της διημερίδας που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 7μ.μ. θα συμμετέχουν ομιλητές από διάφορους χώρους της κοινωνικής ζωής και θα αναφερθούν σε γεγονότα, μυθεύματα και αλήθειες την περίοδο της επταετίας όπου κάθε τι διαφορετικό και προοδευτικό μπήκε στον γύψο.

 Η πρώτη ημέρα συνεδρίας θα περιλαμβάνει ομιλίες για τον περίφημο οικονομικό «θαύμα» της Χούντας, για την περιπέτεια της δικαιοσύνης, για την λειτουργία της εκπαίδευσης, για κείμενα και συγγράμματα της εποχής, για την καθημερινότητα της νεολαίας και για την «ελευθερία» του Τύπου.

 Την Κυριακή οι ομιλητές θα αναφερθούν στον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της επταετίας, την απαγόρευση του συνδικαλισμού, τη χειραγώγηση του λαού μέσω του ποδοσφαίρου, τις πρώτες στιγμές αντίστασης και το μετέωρο βήμα της αποχουντοποίησης. Και στις δυο συνεδρίες αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.