Όχι Τσιρώνη και Δημαρά στην έρευνα για υδρογονάνθρακες

[ ARti news / Ήπειρος / 26.02.18 ]

Την απόφαση των Οικολόγων, τη δική του δηλαδή αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε ο Γιώργος Δημαράς.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα «όχι» προέρχεται από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη.

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο ο βουλευτής του Σύριζα και μέλος των Οικολόγων Γιώργος Δημαράς εκφράζοντας όπως είπε και τον αναπληρωτή υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη είπε: «Είμαστε κατά της άντλησης υδρογονανθράκων. Η άποψή μου και του κ. Τσιρώνη είναι να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Η αντίληψη ότι θα αντλούμε για πολλά χρόνια είναι λάθος, είμαστε κατά τη άντλησης υδρογονανθράκων. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο και αν τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας θα το καταψηφίσουμε και ονομαστικά. Είμαι της γνώμης να κρατήσουμε τα αποθέματα για όταν στερέψουν τα κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής».

Το ν/σ αφορά στις κυρώσεις της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 2, στο Ιόνιο Πέλαγος, στη χερσαία περιοχή «Άρτα-Πρέβεζα», στη χερσαία περιοχή «Αιτωλοακαρνανία» και στη χερσαία περιοχή «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».